Karlien in Perpignan

enchantée!

Wat een dagen!!
ik ben goed toegekomen in Perpignan, maar hoe!op het laatste nippertje beslist om de trein te nemen in plaats van de auto want het was veel te slecht weer om heel die rit met de auto te riskeren..
Allereerst hadden zaterdagmorgen de treinen allemaal vertraging door de sneeuw! Eerst de trein aarschot - leuven en daarna ook de trein leuven - brussel. Ook de tgv naar perpignan had een vertraging van uiteindelijk een uur en 45 minuten! van al dat wachten waren onze voeten half bevroren maar voor de rest hadden we ons goed aangekleed!
Normaal gezien zouden we toekomen in Perpignan om 17u45, uiteindelijk zijn we toegekomen om 20u! Dan maar meteen een taxi genomen naar het hotel waar we ( mijn mama, broer matijs en ik) gingen verblijven voor 2 nachten.
In het hotel aangekomen werden we heel vriendelijk ontvangen door de mensen van hier, maar wat was het koud buiten!!!! Het was maar - 2° maar wat een koude en snijdende wind!!
We hebben iets gegeten in een Argentijns restaurant, waar we nooit meer terug naartoe gaan ;) het was niet te eten..! :-)dan terug naar het hotel.. wat verlangde ik naar een bed om te slapen!!
Na een nachtje lekker slapen was de 2e grote dag aangebroken: mijn verblijfplaats opzoeken, alles uitpakken, eerste contact met Fabienne,..maar alles verliep een beetje anders als verwacht. Ik had op google maps Fabienne haar adres opgezocht en dacht: ' oh dat is niet ver van mijn stageplaats en van het hotel,' maar niets was minder waar!
We vertelden aan de baas van het hotel dat we met mijn bagage gingen wandelen naar mijn verblijf (ahja aangezien het toch niet ver was volgende google maps :-)) en de man van het hotel was zo vriendelijk om voor te stellen van ons te brengen, dus wij alles ingeladen in de auto en hup vertrokken naar de zogezegde rue le charle lebrun numero 21. Toen we daar aankwamen vonden we wel de straat maar geen nummer 21! Bleek dat Fabienne in dezelfde straat woont maar dan in SAINT - ESTEVE en niet in PERPIGNAN! ik had het nogtans zo opgezocht, maar helaas pindakaas kende google maps geen charles lebrun in Saint Esteve maar wel in perpignan!
dus stonden we daar.. in rue charles lebrun, maar geen nummer 21..,dus wij terug naar het hotel! ik al helemaal in paniek, want ik dacht dat mijn stageplaats dus kortbij ging zijn, maar dat klopte allemaal niet..
man man man!! In het hotel heb ik op mijn computer Fabienne haar telefoonnummer opgezocht en hebben we uiteindelijk naar haar gebeld en is ze ons komen halen.
Uiteindelijk zit ik dus ongeveer 5 km van Perpignan, maar nog altijd niet het einde van de wereld. ik kan hier vlakbij een bus nemen naar perpignan en dan nog 15minuutjes wandelen en ik ben op mijn stageplaats etFabienne est une femme très sympatique!
ook mijn kamer valt goed mee, klein maar fijn en ik heb alles wat ik nodig heb! voor de rest klein gezellig huisje met 2 katten.
De 3e grote dag is: Morgen, mijn eerste stagedag! Wat ben ik nerveus! vooral omdat het frans praten nog wat onzeker verloopt, maar we zien wel.. na mijn stage ga ik in ieder geval al inkopen doen en mijn kamer versieren met al de leuke foto's die ik heb meegebracht :-)
een van de volgende dagen meer nieuws en hopelijk minder stress!
Nu ga ik voort eerst slapen in mijn nieuwe thuis voor 2maanden..
bonne nuit,
Karlien

matijs ve

ha zusje... Wat een verhalen hier in Perpignan. Het sneeuwt hier begot! Een stad waar de zon altijd schijnt... Ja men gat. Het vriest hier en het sneeuwt.
Fabienne lijkt mij een toffe madam om mee samen te leven en een huisje te delen.
Vèèèèl succes morgen.
We weten dat je dat frans wel kan dus dat probleem zal rap opgelost zijn.
Vèèèl groetjes,
mama & matijs

Karen

Leuk om te lezen dat je goed aangekomen bent... :-) Ik heb veel aan je gedacht het voorbije weekend. Het zal allemaal goed meevallen, niet teveel stressen. En met jouw frans, je redt het wel. Ze zullen je wel helpen. Veel succes!! Ik denk aan jou, geniet ervan! Dikke kus!!

tante Hilde

Hoi Karlientje,
Wij duimen voor jou !!!
En laat ze daar maar eens zien dat je klein maar dapper bent !!!!
Dikke kus van mij en nonkel